torsdag, december 31, 2009

Året 2009

Jaha då var det dags att göra bokslut då på denna halvsovande blogg. 2009 var ett märkligt år. I den ena vågskålen har vi lille Oscar som är något så fantastiskt som världens underbaraste barn. Han kom till världen i juni i år. Att livet skulle förändras visste man ju men lyckan och kärleken man kunde känna för sitt barn gick ändå kunde man inte riktigt föreställa sig. Vi tackar stort för honom.

I den andra vågskålen ligger alla krämpor och sjukdomar som främst drabbat min fru. Dessa har förstås lags sordin på året. Uppdateringsfrekvensen av den här bloggen var mycket låg under slutet av året. Jag låg efter en del med julklappar och annat viktigt inför julen. Jobbet var extra körigt och det var mycket som skulle hinnas med innan nyår. Men allt detta blev snabbt irrelevant när frun ännu en gång drabbades av sjukdomar onsdagen före jul. Allt var inte över förrän tisdagen efter jul och då hade hon tillbringat alldeles för mycket tid på sjukhuset men också genomgått en operation som förhoppningsvis innebär ett slut på en massa elände. Som ni förstår blev det en oväntad avslutning på året och jag ber om ursäkt för att jag fortsatt att nedprioritera bloggen. Men nu lägger vi det bakom oss och går vidare.

Yrkesmässigt har det inte hänt så mycket. Min enhet har fått ny chef och hamnat på en ny avdelning men i övrigt är det samma uppgifter och samma full fart som tidigare.

Under året blev av förklariga skäl resandet något begränsat. I princip så är det bara resorna till Finland som framstår som några längre svängar. Men lyxhyttsresorna dit med Oscar har varit mysiga. Syftet med resorna har både varit glädje och stor sorg.

På andra viktiga arenor har det också varit tungt. Brynäs, SAIK och Hammarby fotboll hade inga större säsonger. Bajen åkte ju till och med ur högsta serien.

Så hade det inte varit för att Oscar föddes så hade vi nog lagt 2009 till handlingarna utan någon större notis. Men nu är det Oscars födelseår så vi kommer att minnas året ändå.

Gott nytt 2010! 2010 är efterlängtat även om det finns viss ångest inbäddad i dess höst.