måndag, juli 25, 2011

Oscar, två år och snart två månader

Så här halvvägs in i semestern har vi reflekterat lite över sonens utveckling. Han har sedan tiden innan vi åkte till Sälen för en månad sedan börjat tala allt mer i korta meningar. Han är bra mycket stadigare och det är inte ofta han tappar balansen. Han är väldigt busig och trotsig när vi är hemma men mer eller mindre ett rent charmtroll när vi umgås med andra. Han tycks också minnas enstaka iakttagelser han gjort för flera månader sedan eller ja till och med ett halvår sedan. Som igår. Vi gick förbi en liten butik som vi då och då passerar. För ett halvår sedan träffade vi en kompis till frun vid butiken. Vi pratade i entrén men gick aldrig in. Igår när vi gick förbi pekade han mot butiken och ropade kompisens namn. Hur kan han komma ihåg det???

Han har de senaste dagarna blivit lite mer gosig än annars här hemma. Han har också blivit lite bättre på att inte busa mot slutet av måltiderna. Dock är han lite mer kräsen när det gäller vad han vill se på TV. Han börjar kunna enstaka texter i böcker vi läser och dessutom i en del av sångerna vi sjunger.

En riktig sötnos är han vår gullunge! Nu ska han snart få väcka hela huset genom att köra en av sina bilar (en sån där man sitter på) runt i lägenheten.