söndag, augusti 08, 2010

Besöksetappen. Del 3 av vår semester

När vi väl kommit hem från alla föräldrar så hade vi några dagar fritt för promenader och städning innan besöket från Finland kom. Frun monterade också ihop en mastodontmöbel från IKEA. Vi har en till sådan att fixa innan sommaren är slut men vi får ser hur det blir med det. Vännerna vi ”inte” fick möjlighet att träffa i under vår årliga Finlandsvistelse hade sedan någon månad bestämt att följa med oss på Kent-konsert i Långholmsparken. Dom kom på torsdagsmorgonen och åkte igen på fredag kväll. Vi hade jättetrevligt med middag på gamla favvokvarterskrogen på Söder innan konserten. Det blev en lugnare konsert än förra gången och vi var inte alls berusade när vi kom hem med Taxin. Stötte ihop med lite gamla bekanta på konserten också vilket var kul. Såg Björn Borg och Jonas Björkman också men antar att de inte är att betrakta som gamla bekanta… Oscar fick en mysig barnvakt på torsdagskvällen i form av sin mormor.

När vännerna återvänt hem tog vi tag i lite städning igen innan min bror med nybliven fästmö skulle komma på måndagen. Vi hann också köpa lite ny inredning i form av förvaring. Sen kom lillebror och fästmön på måndagen och vi fikade lite innan vi begav oss till Skansen. Lillebror hade inte varit där förut vilket var lite förvånande. Oscars största behållning var ännu en karusell, hans andra i livet, och sin farbrors roliga miner. Efter en promenad fram och tillbaka till Skansen samt några timmar på Skansen var vi skapligt möra och det blev gott med en middag hemma. Vi spelade lite spel på kvällen och sen åkte dom rätt tidigt på tisdagen. Vi tog en längre promenad och fick i oss en jättegod mjukglass nere vid djurgårdsbrunn.

Återigen väntade lite städning innan torsdagens besök i form av fruns syster med fästman och fruns kusin skulle komma på besök. Hennes kusin kom på torsdag kväll och londonfolket anlände vid ett natten mot fredag. Lördagen ägnade damerna åt att kika på klänningar och jag tog med mig Mr F på en vända runt i omgivningarna. Vi tog med oss Oscar för att kika på Prideparaden och sen gick vi på en pub och avnjöt en Ale (London Pride förstås). På kvällen stack tjejerna ut för en bit mat och en drink. Jag och Mr F käkade pizza innan jag nattade Oscar och sen kikade vi på ”Hurt Locker” som var riktigt bra! Tidigt på söndag morgon åkte så kusinen tillbaka till Finland. Vi tog oss ut till Fjäderholmarna på tisdagen vilket var riktigt rätt val. Det blev en härlig eftermiddag och vi kommer nog att försöka ta oss dit en sväng igen innan dom stänger igen i september. På måndagen gjorde londonborna en hel del bröllopsbestyr på stan och kom tillbaka rätt sent. Vi var ner på stan en sväng och köpte en ny kostym åt mig och fikade på Vetekatten som verkligen var annorlunda nu under renoveringen. Oscar var sugen på våra smörgåsar och lärde sig snabbt att ost är jättgott!