tisdag, juli 20, 2010

Föräldraretappen. Etapp 2 av vår semester

Den andra etappen innebar att vi åkte och hälsade på mina föräldrar och fruns mamma. Först tvättade vi och packade om i ett par dagar och fick under tiden besök av Oscars morfar som till Oscars stor glädje kom förbi igen och busade med sitt barnbarn.

Torsdag. Vi kom iväg någon timme efter lunch. Vi hade tur med parkering vid ipackning. Det har nämligen varit strul med garaget eftersom dom la nytt golv där under veckan som vi kom hem från Finland och skulle åka till mina föräldrar men det fungerade ändå med lite bök. Vi kom fram och fick oss en grillafton. Oscar var vaken länge och ville gärna gå runt med både farfar och farmor.

Fredag. Min pappa fyllde år. Oscars farmor och jag gjorde frukost till familjen medan Oscar drack sin välling. Till lunchen kom min bror och hans flickvän. På eftermiddagen blev det tårta och på kvällen grillades det igen. Oscar tog sitt första dopp i en insjö när han och frun knallade runt i vattenbrynet vid föräldrarnas strand. Han gillade det fortfarande och skrattade gott åt att få plaska med fötterna och händerna. Alla utom jag frun och Oscar tog sig senare en kvällsstund i den nyinförskaffade badtunnan. Jag och frun satt bredvid och blev myggbitna.

Lördag. Oscar, Oscars föräldrar och Oscars farföräldrar åkte till Furuviksparken. Min bror skulle förbereda en resa till Rom och kunde inte följa med. Det var väldigt kvavt i min gamla arbetsplats Furuviksparken men det blev en bra dag och Oscar uppskattade t.ex. att få se kamelerna. Aporna var inte så kul men så satt dom också väldigt stilla i värmen. Mest tror jag att han gillade sin första karusellfärd. Han satt i ett jeepliknande fordon som stod på en sån där snurra som sakta snurrar runt. Jag satt bakom honom och hade koll. Oscar drog i spakar och snurrade på ratten och skrattade förtjust. På kvällen åt vi inne för det var lite svalt ute när vindarna tog fart.

Söndag. Vi var en sväng till IKEA och handlade lite olika nödvändiga förvaringsprylar, säkerhetsdetaljer och en plastmatta som Oscar kan ha under sig när han äter sin mat. Vi köpte också två par gummistövlar inför hösten och Oscars dagisstart. Efter lunch med mina föräldrar åkte vi tillbaka till Stockholm.

Måndag. Vi åkte ut rätt tidigt till Oscars mormor och Holger. Där väntade en god lunch och sen en hel del utevistelse i trädgården. Till kaffet fick vi svärmors underbara blåbärspaj. Oscar tog sitt första dopp i en barnpool och tyckte det var superkul. Mormors tomma röda Actimelflaska blev dagens leksak. Senare på kvällen åkte vi hem med en sovandes son där bak.