tisdag, juni 29, 2010

Midsommar version Jocke med familj

Vår midsommarhelg blev härlig! Vi åkte ut till svärfar i skärgården tidigt på midsommarafton. Vi packade in oss i huset och körde sedan vidare till Siggesta gård där vi firat midsommar förut. Det var så varmt och skönt att det nästan blev lite för mycket för oss som har en liten ettåring. Vi var där och tittade på ringlekar, midsommarstång, folk, hästar m.m. men åkte tillbaka till huset efter någon timme i den stekande solen. Efter det åt vi sillunch med öl och OP ute på verandan och njöt av båtlivet nere på fjärden som för dagen var intensivare än vanligt. Vi lyssnade lite på Taubes Seglarsånger och kände nog att vi just då var på en perfekt plats för ett traditionellt midsommarfirande. Lite senare dök ett par vänner till svärfar upp och vi åt glass och jordgubbar. Framåt kvällen var det dags för lite grillad oxfilé innan solen försvann och månen var det enda som sken på himlen. Jag och svärfar betraktade omgivningarna ute i midsommarnatten och konstaterade att det fanns en och annan som i ruset tycktes ha virrat bort sig bland stugor och hus.

Dagen efter midsommarafton åkte vi till svärmor och åt lite sommarmat. Även denna dag var det soligt och varmt. Vi satt ute och åt lunch och smakade på en underbar sommartårta. Vi kom hem relativt sent och Oscar slocknade fort.

Oscar har njutit mycket under helgen. Han har först krupit igenom alla stora rum ute hos svärfar och sen gått i gräset ute hos svärmor. Han vågade sig till slut också på att krypa i gräset, vilket nog var lite läskigt.

Det var det mesta om vår härliga midsommar det.