onsdag, maj 23, 2012

Vår i Helsingfors

En långhelg har nyss passerat. Den helgen passade vi på att göra något lite större av. Vi åkte till Helsingfors på en långweekend. Bakgrunden till den här resan var egentligen vår resa till Helsingfors förra året som på några sätt inte var idealisk. T.ex. så gick incheckningen på hotellet långt ifrån bra vilket ni kan läsa om här. Hotellchefen har dock agerat klanderfritt i vår kommunikation efteråt och verkligen beklagat att vi råkat ut för flera olyckliga omständigheter. Vi kompenserades med en hotellvoucher på en fri övernattning på valfritt Scandichotell i Norden. Om vi valde att återvända till deras hotell för att utnyttja vouchern så lovade hotellchefen att vi skulle få ett bra rum.

Utifrån detta bestämde vi oss i höstas för att åka en sväng till Helsingfors. När vi väl gick igenom priserna för båtresor insåg vi att vi hade ganska gott om poäng hos Tallink/Silja. De hade dessutom ett erbjudande om bonusresor för halva ”poängpriset” så vi kunde därför boka Lyxhytter (Delux) på både ut- och hemresa. Fördelen med dessa hytter är, förutom dubbelsäng och TV, låst hyttkorridor och fri frukostbuffé. Så efter att ha betalat lite passageraravgifter på någon hundring så fick vi oss en ganska prisvärd (läs gratis) resa till Helsingfors. Hotellet hade bokat in oss på ett större dubbelrum men väl på plats fick vi en svit med vardagsrum, sovrum, två badrum och bastu. Oscar kunde springa mellan rummen och ändå inte missa vad som hände på Disney channel! En extra, och mycket värdefull liten fördel var att vi fick vårt rum redan när vi kom till hotellet kl 10.45 och inte först vid 14 som ”reglerna” säger. Detta innebar att Oscar faktiskt kunde få sin middagslur vid lunch precis som han brukar. Vi tog också en tupplur och väcktes efter någon timme av ett fruktfat och lite mousserande som hotellchefen skickat till oss. Hon ska ha en stor eloge för den kompensation dom tillhandahöll.

Resan var rolig. Oscar är det ju full fart på så han fick gott om impulser. Mumindisco, krama mumin, äta en massa på restaurang, leka i lekrum på hotell och båt, träffa sina faddrar och två av deras barn. Frun träffade också en gammal barndomskompis som hon inte sett på… jag en bit över 20 år. När vi kom hem på söndagen så tog vi oss hem och sen vidare mot svärmor som fyllt år medan vi varit borta. Helgen var ganska intensiv och vi är skapligt trötta. Det tar på krafterna att resa med en pigg liten treåring!