fredag, oktober 28, 2011

Nostalgi inför flytt

Snart är det dags att flytta. Det får mig att fundera lite över våra senaste boenden. För och nackdelar och särskilda egenheter.

1, Södermalm
Lägenheten: Vårt första boende och en väldigt liten lägenhet som vi bodde lite för länge i. En etta med kokvrå och en liten balkong. Långt ifrån renoverad och det fanns aldrig möjlighet att renovera den för det var för trångt med alla våra saker.
Omgivningen: Härliga omgivningar. Både stad och parker inpå knuten och inte så långt till vattnet. Nära tunnelbanan och fyrans buss. Även nära butiker och bra restauranger. Stadspuls!

2, Sundbyberg/Solna
Lägenheten: En härligt genomgående tvårummare. Lite litet sovrum men annars jättebra planerad. Högt i tak och ytskiktsrenoverad. Rätt många trappor upp utan hiss så när sonen kom blev det för jobbigt att bo kvar.
Omgivningen: Trafikerat utanför fönstret. En bit till tunnelbanan. Härliga strövområden en bit bort. Bra Grek, Pizzeria och bageri i gatuplan. En halvbra matbutik mycket nära.

3, Gärdet
Lägenheten: Helt nybygd och på så vis fräsch. En trea men tyvärr inte perfekt planerad. En stor men inte så praktisk balkong. Högt upp men med bra hiss. Garage i huset.
Omgivingen: Trafik inpå knuten men rätt tyst i lägenheten. Mycket nära grönområden och sköna promenadvägar. Nära Djurgården och skapligt nära köpcentrum. Två butiker mycket nära. Supernära tunnelbanan och buss nummer 1. Tyvärr mycket ont om bra hämtmatställen och restauranger. Nära fruns jobb och förskoleplats 15-20 minuter bort.

En första nostalgisk sammanfattning. Mer kommer i ämnet.