tisdag, juni 07, 2011

Därav tystnaden...

Under de senaste veckorna har allt fokus varit på den gångna helgen. Oscar fyllde två år och vi skulle ha två kalas hemma hos oss och sen skulle mina föräldrar stanna kvar ett dygn så att jag och frun kunde få vara lite barnfria, äta middag, gå på Seinfeld i Globen (tack frun för den underbara julklappen) och bo en natt på hotell. Det började med att vi på fredagen, Oscars födelsedag, fick besök av Oscars mormor och H. Vi tog en fikapicnic vid ett bord ut på Gärdet och åt bl.a. underbara jordgubbar och fruns härligt hembakade fikabröd. Oscar fick en massa presenter och leka i lekparken.

På lördagen hade vi först lite av en extrastädning innan Oscars morfar med A dök upp. Samtidigt dök hans farfar, farmor samt farbror med K och Oscars lilla kusin Ture upp. Med dom kom också farfar och farmors hund. Vi började med lite skumpa och presentöppning med Oscar innan vi tog med oss kaffet upp i den underbara solen på takterrassen. Det vankades hemgjord tårta, hemgjorda kolakakor, hemgjorda kladdkakemuffins, hembakta bullar och en prinsesstårta. Senare på kvällen gick jag och Oscars farmor och farfar upp på terrassen för att fånga kvällssolen medan frun nattade sonen. En nattning som blev lite jobbig för Oscar ville minsann fira längre han så det slutade med att han var uppe lika länge som oss andra.

På söndagen gick vi på promenad och lekte i parken. Under denna promenad avvek jag och frun och åkte till hotellet för att checka in. Hotellet får det bli ett eget inlägg om. Både ris och ros! Sen käkade vi på en grekisk restaurang på Söder som vi ätit på några gånger förut. Vi kan väl säga att dom har lyckats bättre tidigare gånger. Efter det bar det iväg till Globen och Seinfelds show. Riktigt roligt! Skrattade massor! En polare till honom inledde med en halvtimme och sen körde väl Jerry ungefär en och en halv timme. Väl värt pengarna, även om det var fruns pengar det handlade om. Efter en natt på hotellet och en sen frukost bar det iväg hem, via en Brohtersbutik. Väl hemma på måndagsförmiddagen blev Oscar glad att se oss och blev riktigt uppspelt. Han hade haft en bra kväll och dag med farmor och farfar och bl.a. somnat hållandes en ballong mot sin panna!!! Vid lunch åkte så mina föräldrar vidare och vi gick på en promenad och handlade lite kläder och mat. Det hade behövts en dag till av ledighet efter denna intensiva helg. Till råga på allt har den här lilla familjen varit dunderförkylda (i varierande grad) så kraften har det varit lite si och så med.