måndag, oktober 05, 2009

I faderns, sonens och den helige andens namn...

I helgen döptes Oscar i Gustaf Adolfskyrkan. Jaha, tänker ni… ”vilken kyrka är det? Jag känner så väl igen den men...” Man blandar då troligen ihop den med Gustav Vasa kyrka vid Odenplan eller möjligen med namnekyrkorna i Helsingborg eller Borås eller liknande. Sen är ju Gusaf Adolfs torg en välkänd plats som man kan röra till det med. Nej, Gustaf Adolfskyrkan ligger i Oscars församling på Östermalm. Den ligger här, i Gustaf Adolfsparken och omgärdas av Vallhallavägen, Banérgatan, Karlavägen och Gyllenstiernsgatan. Det tycks inte vara många som känner till den kyrkan, som är en gammal garnisonskyrka från tidigt 1890-tal. Pampig men ändå gemytlig inuti.

Dopet gick galant. Visst, Oscar talade om för prästen att man inte ska gå till jobbet när man är ”dunderförkyld” som hon kallade det, genom att gnälla en del när hon skulle ta i honom. Men annars gick det galant. Vi valde att ha ett litet familjedop eftersom den senaste tiden har kantats av sorg och sjukdomar. Det blev jättemysigt. Tanken är att vi istället ska fira med våra vänner vid ett senare tillfälle.

Dopkaffet hölls i en närliggande lokal och det blev bra det med. Oscar sov stora delar av kvällen men blev väckt för att hinna hälsa på alla och vara med på en del fotografier. Oscar är van vid att fotograferas men tycker väl inte att det är lika kul som att pussa på mamma direkt.

På det hela taget var det en mycket bra dag och Oscar blev döpt och fick fina faddrar som rest hit ända från det sibirienliknande Finland.