fredag, november 09, 2007

Diskmaskiner

Hemma har vi ingen diskmaskin men på jobbet finns det en gammal trotjänare. Vi har också köksveckor när vi ansvarar för vårt personalrum. Vår lilla grupp är fem personer varav två aldrig ens hämtar kaffe i köket så det faller på något konstigt sätt på oss övriga tre att fixa köket, ja ni vet sätta igång maskinen, tömma den och hålla det lite fräscht. Fast vad ingår i ett sådant uppdrag? Diskussionen den senaste tiden har gällt vilket ansvar man som användare av en kaffekopp har. Om maskinen är igång när man kommer till köket och ska lämna ifrån sig en använd kopp. Vad gör man då? Anser ni att man ska diska den, torka den och ställa den på sin plats i skåpet eller är det helt okej att ställa ner det i diskhon så att de som har köksvecka sedan plockar ner all smutsig disk i diskmaskinen? Vår grupp är lite noggranna och ser till att diska vår skit om maskinen är full/ingång/klar men så tycks inte det allmänna läget vara. Snacka om att detta är det klassiska irritationsmomentet som brukar illustreras med skyltar som ”Din mamma jobbar inte här”. Men det är väl bara att finna sig i att folk inte bryr sig så mycket. Idag fredag har jag varit själv på jobbet från min grupp så det blir en och annan vända till köket!