tisdag, oktober 23, 2007

Odds på Unibets VD?

Jag tycker faktiskt det är lite lustigt att stackars Petter Nylander, som man annars kan uppfatta som lite kaxig, nu sitter i nederländskt häkte. Inte för han och hans familj kanske men…

Franska staten har efterlyst Petter eftersom det bolag han är VD för (Unibet) brutit mot den franska spellagstiftningen. De spelbolag som med sin bas i utlandet verkar på den svenska marknaden har länge aggressivt attackerat det svenska spelmonopolet och svensk lagstiftning. Så har också skett i andra länder varav Frankrike är ett. Franska staten tycks dessutom anse att det är ett allvarligt brott eftersom man tagit i med hårdhandskarna och utlyst en europisk arresteringsorder på Petter. Detta är ett kraftfullt grepp som annars ofta används vid mycket grova brott. Så detta kan kanske ses som en markering och det är kanske så att de ibland lite väl utmanande herrarna som fortsätter den eviga kampen mot olika europiska länders spellagstiftningar måste tänka till och inse att kampen kanske måste föras inom demokratiska regler och ramar.

Igår lanserade Unibet också ett intressant spel. ”Vilken börs-VD kommer att avgår först?”. Petter är inte med på listan men frågan är om man kan styra ett bolag som är noterat på Stockholmsbörsen från ett fängelse i Frankrike.

Hoppas det inte är för höstkallt i Petters kala nederländska cell.