torsdag, januari 19, 2012

Barnkultur

Barnskultursatsningen Palatset fick tyvärr en övermäktig start. Det saknas finansiering och det tycks gälla såväl egna intäkter som offentliga och privata medel. Det verkar inte vara jättemycket som saknas enligt deras egen utsago men tillräckligt för att stjälpa driftbolaget.
Jag hade förmånen att tidigt få insyn i grundarnas planer. Jag har alltid betraktat projektet som ett riskprojekt för alla inblandade men ändå tillräckligt intressant för att det vore värt att försöka. Det gick dock att se att det fanns väldigt många osäkra antaganden i affärsmodellen och det gällde främst finansiering. Det faktum att inte alla offentliga medel var säkrade, att offentliga medel är ettåriga, att det saknades privata medel och höga initiala kostnader gjorde kalkylen högst osäker men tilltron till verksamheten och de inblandade var ändå stor och det fanns en brinnande kraft i projektet.

Ännu tycks inte alla dörrar vara stängda även om det nog krävs lite av mirakel för att rädda situationen. Jag hoppas för kulturens skull ändå att detta projekt får leva vidare och få den tid som behövs för att bli en etablerad verksamhet i likhet med andra ”liknande” i Stockholms län.

1 Comments:

Anonymous Anonym said...

Är Palatset något du har besökt? eller följer du bara det "på håll"?
/Lena

10:52 fm  

Skicka en kommentar

<< Home