måndag, juli 03, 2006

Tack Robbie!!!

Så var då semestern inledd. Men vilken inledning… Ett härligt soligt Göteborg men många kära vänner och en massa god mat och dryck men… framförallt… Robbie Williams!!! Vilken kille, vilken entertainer!!! Faktiskt så kunde han nästa leva upp till förväntningarna han skapade hos oss under ”What we did last summer tour” som gästade Stockholms Stadion sommaren 2003. Den sommaren var det många som efter konserten insåg att de gått miste om något. Därför var det inga större problem att sälja ut Ullevi två kvällar i rad. Lite spelade det nog roll att han inte spelar i Norge i år men ändå… nästan 120 000 konsertbesökare är inte illa för en kille som är yngre än t.o.m. mig. Till min glädje har herrn dock fått dubbelhaka vilket är bra för mitt eget ego! :-)

Som trogna läsare säkert vet så var vi på båda konserterna. Ståplats på lördagen och superba sittplatser på söndagen. Ingen dålig kombination. Så hur upplevde jag då kvällarna?

Lördagen den 1 juli: Oron var faktiskt stor. Alla vet att Robbie är en person som kan skifta i humör och England skulle ju möta Portugal (igen) i en avgörande match. Det gick som det gick och England åkte ur med buller och bång. Hur skulle då Robbie reagera? Ja han var som väntat oerhört besviken och återkom vid flera tillfällen till sin frustration. Men han fick hjälp av en entusiastisk publik som överträffade sig själv och i det samspelet blev det en riktigt bra kväll. Robbie var ruskigt bra och publiken var enormt bra med egna sånger och rejält bra laddning. Vi hade ståplats och stod ganska långt bak eftersom ljudet är bra där och ska man se bra och inte är två meter lång ska man antingen tränga sig längre fram eller nöja sig med skärmarna och en liten prick som studsar runt. Bra stämning och sammanträffande med kompisen N som vi naturligtvis inte lyckats få kontakt med i de överbelastade GSM-näten. Några f.d. kompisar hemifrån visade också upp sig där bak på planen. Robbie 4 och Publiken 5 i betyg.

Söndagen den 2 juli: Oron var borta. Fokus var på att jämföra konserten med kvällen före. Vi gjorde sällskap med tröjmånglaren Mr C som visat sig ha oanat bra säljarmunläder. Mr C skulle dock tränga sig in på innerplanen och vi tog plats relativt nära scenen uppe på läktaren. Finfina platser och lite närkontakt med stjärnan. Publiken var inte lika på gång, kanske beroende på att de riktiga fansen såg till att ha biljett till ursprungskonserten på lördagen och sen är ju lördag alltid en lördag och söndag för en del dag före arbetsdag. Kanske påverkade det lite. Robbie däremot var på gott humör och konserterna var inte kopior av varandra om man ser till mellansnacket. Låtlistan var dock exakt och båda dagarna bjöd tydligen på en extralåt jämfört med tidigare. Robbie 5 och Publiken 4 i betyg.

Det finns mycket att berätta om denna härliga helg i Göteborg och i Robbiesammanhang kan man säga att hans musik spelades överallt, i butiker, på restauranger, på hotellrum… Alla tidningar skrev spaltmeter och lokalt fanns hela bilagor om Robbie. Vi bodde dessutom nära hans hotell och det var oundvikligt att vi gick förbi då och då. Men resultatet av det blev bara en mobiltelefonbild av bakändan på Robbies bil.

Tack alla vi träffade i Götlaborg och tack Robbie för den underbara helgen.