måndag, juni 26, 2006

Avancerad logistik

Helgen var helt underbar. Men vissa aktiviteter kräva avancerad logistik. Målet för söndagen var att lägga i båten ”Boat” vid bryggan A1 för att sedan tuffa iväg båten Boat till båtplatsen B1 30 minuter bort från bryggan A1. Boat befann sig i ursprungsläget på en båttrailer bakom bilen A (halfin stor bil) vid bostaden KJ 10 minuters bilväg från bryggan A1 och 12 minuters bilväg från båtplatsen B1. För att lösa logistiken krävdes att en bil, bilen B (superfin stor bil) stod redo vid slutstationen för båtfärden alltså vid båtplatsen B1 samt att bilen C (skrotig normalstorbil) användes för att köra personer till bryggan A1 eftersom det inte fanns plats att lämna bilen A med båtsläp på platsen. Så…

Bil B kördes till sin position genom att bil C med chauffören X eskorterade och hämtade upp chaufför Y efter att denna lämnat bil B på plats. Sedan återgick bilen C till ursprungsläget, bostaden KJ där alla personer samlats. Sedan skulle bara lastbilen D flyttas som stod i vägen för bilen A med båtsläp. Dock, lastbilen D startade inte och larmet gick och det gick inte att få av larmet. Efter 15 minuters strulande lyckades dock chaufför Y fixa undan lastbilen och vägen var fri för ekipaget bil A med båttrailer och båten Boat. Väl vid bryggan A1 lyckades vi få i Boat med buller och bång och den förtöjdes vid bryggan medan chaufför X och Y åkte till bostaden KJ för att lämna bilen A och dess släp. Sedan tog X och Y bilen C till bryggan A1 och lämnade bilen och hoppade i båten Boat och tuffade iväg ut på sjön.

Efter en extra lång och soligt mysig transportsträcka till båtplats B1 klev vi efter vissa förtöjningsproblem iland och skulle ta bilen B till bostaden KJ via bryggan A1 och hämta upp bilen C. Men… här fallerade logistiken något. Bilnyckeln till bilen B hade blivit kvar i bilen A som stod parkerade med båttrailer vid bostaden KJ. Resultatet blev en taxibeställning och trött väntan i solen innan den kom. Sedan transport av alla personer till bostaden KJ för att chaufförerna X och Y sedan ta bilen A (utan trailer) till bilen C vid bryggan A1 för transport tillbaka till bostad KJ (i separata bilar) för att sedan ta bilen C till båtplats B1 där bilen B står. Sedan åker chaufförerna X och Y tillbaka till bostaden KJ med bilen C och bilen B. Sen var det nästan slut på logistiken. Båtägaren kom sedan på att det behövdes en kätting med lås vid båten varför han (chaufför Y) sedan tar bilen B till båtplats B1 för att förbättra säkerheten för båten något.
Hängde någon med?