fredag, april 28, 2006

Ett herrans liv!

Igår var det dags för Göran Persson att bli steget folkligare. Han tog det djärva steget att hälsa på i Filip och Fredriks nya program. Det gick väl egentligen lysande. Det luktar valår lång väg och det är inte svårt att tänka sig att han helst inte gjort den där intervjun men nu är det ju som det är och det var säkert några smarta kollegor på Statsrådsberedningen och i partihögkvarteret som övertalat honom att genomföra detta. Men han kändes naturlig. Politiken lös igenom men inte mer än att det gick att hantera. Jag tror att han iofs ljög vid ett tillfälle men ja ja…

Det intressanta är att GP:s tidvis neråtgående popularitet med det stora godset, byggfusk, höga löner till frun, lägenhetsaffärer, rabatterad hyra, problem med partiet, problem med SSU, problem med KU, problem med ministrar etc troligen kan få sig en rejäl skjuts uppåt. Det här var inte vad alliansen behövde just nu.
Det hade varit mycket intressantare att se Göran Persson i denna roll efter det att han för alltid satt på sig gummistövlarna och givit sig ut på ägorna för att plocka svamp. Då hade det varit mer trovärdigt och lite mindre politiskt.