Tomt på hyllan?
Gillar ni vörtbröd? Det gör jag! Gärna med russin. Jag blir glad när brödet dyker upp i butikerna i november/december. Jag föredrar Pågens (Julefröjd) framför Skogaholms men bäst är det ju oftast om man köper från ett bageri. Men hur länge är det lämpligt att äta vörtbröd? Hur länge vill konsumenterna äta vörtbröd? Tills skinkan är slut? Till julhelgerna är slut? I år var det omöjligt att få tag i vörtbröd när väl nyårsafton kom. Jag jagade vörtbröd i 6 butiker i närområdet första vardagen efter nyår och det var tomt. Någon handlare sa att det inte finns någon efterfrågan. Jag hörde mig för hos Pågens och dom sa att det var konstigt att deras chaufförer/säljare inte lagt ut vörtbrödet i dessa butiker eftersom det bakas fram till trettonhelgen. Nåja… i bagerierna fanns det i alla fall fram tills trettonhelgen så jag klarade mig.
Förresten är det märligt hur illa det tycks fungera med leveranser till butiker över helgerna. Söndagen efter jul var det ju soprent i många hyllor och det var knappt bättre efter nyår. Säljs det så mycket borde man väl kunna ta in lite mer varor i alla fall. Eller är leveranskedjorna så tighta och butikslagren så optimerade att man inte klarar av röda dagar? Troligen är det så för så inkompetenta kan ju inte de som beställer varor vara att de inte räknar med att det är fler dagar innan leverans kommer. Visst, jag borde tagga ner och inse att vi lever i ett samhälle som kanske mår bra av att inte vara tillgängligt dygnet runt årets alla dagar men va fasen… jag är ju van ju! Nej nästa år hoppas jag på större frys så att jag kan köpa på mig vörtlimpor inför nyår och trettonhelgen. Hoppet finns för att vi då har en större frys…
0 Comments:
Skicka en kommentar
<< Home