söndag, september 17, 2006

Valdag!

Idag smäller det. Idag är det valdag och idag är det dags för svenskarna att säga sitt. Alliansen ligger verkligen i vinnarhålet men vis av erfarenhet vet vi att S kan resa sig på slutspurten, men idag ser det tungt ut för det socialistiska blocket. Om man ser till var partierna har sina valvakor så är Vänsterpartiet mest segervissa som har sin valvaka på Sheraton (naturligtvis ägt av amerikanska intressen via Starwood) bara två stenkast ifrån Rosenbad. Sossarna håller till på sitt vanliga ställe uppe på Norra latin. Centern har valt nyligen återöppnade hotel Anglais. Annars är det bl.a. Hilton och Nalen som gäller.

Årets valrörelse har berört mig mer än någonsin. Jag har pratat politik både hemma och på jobbet och med mina föräldrar. Det har varit väldigt mycket politik vilket har varit jättekul. Engagemanget tycks mycket högre än tidigare år. Jag känner dessutom minst fyra personer som ska på olika valvakor. Pappsen t.o.m. arrangerar en lokalt på sin hemort. En kompis ska jobba på en och två personer är inbjudna till Moderaternas i Solna. För oss blir det TV-soffan men först ska min ögonsten här i livet gå och rösta i en närbelägen skola.

Spänningen är på topp! Det ska bli oerhört kul att se resultatet. Det är nästan som inför höstspurten i allsvenskan när Bajen har vittring på guld... vilket dom ju inte tycks ha i år tyvärr.