onsdag, maj 10, 2006

Svensk whisky

Igår bar det så iväg. Jag och Mr C tog båten ut till Fjäderholmarna för att gå på kollektionsprovning av Mackmyra svensk Whisky. Det var en rolig kväll med många smakupplevelser. Vi fick höra historien bakom denna satsning och också se ett stort antal fat som ligger och lagrar till sig i ett bergrum. Hur är whiskyn då? Ja först och främst provade vi ingen whisky eftersom den måste vara tre år för att få kalla whisky. Det 6 olika varianter vi drack var mellan 1 och 2,5 år gamla. Det smakade rätt mycket alkohol om dessa 60-procentiga droppar men det var också väldigt intressant att känna karaktärerna och tonerna. För en någorlunda van singelmaltkonsument var det inte svårt att tro att dessa whiskyfat kommer att vara riktigt bra när det fått ligga till sig några år. Det var en intressant föreläsning även för nybörjare men möjligen var det lite skarpa smaker för en ovan whiskykonsument. Men, väl värt ett besök för den som är intresserad. Provningar sker under hela sommaren på olika platser i landet och bl.a. då på Fjäderholmarna.